Preeyati Spence est l'une de ces cheffes qui ont la science infuse. Avec un talent naturel pour les saveurs et la créativité culinaire, Preeyati se passionne depuis longtemps pour la cuisine. Elle a travaillé comme cuisinière dans les restaurants pendant plus d'une décennie, se dévouant à la maîtrise de plats végétariens sans l'aide d’une école de cuisine. Ça a fini par valoir la peine, car ses plats satisfont même les carnivores les plus invétérés. «C'était dur d'obtenir une formation en cuisine végétarienne à Ottawa dans les années 90, dit-elle. Si j'étais allée à l'école, j'aurais eu à jouer avec pas mal de viande! Au lieu de cela, j'ai décidé d'apprendre par moi-même et auprès de tous les mentors que j'ai eu la chance de côtoyer en cuisine.»
En mars 2013, Preeyati a décidé que le temps était venu d'ouvrir son propre établissement. C'est ainsi que le Blossom Vegetarian Café a vu le jour. «J'ai toujours voulu avoir ma propre entreprise, dit Preevati. J'adore l'idée d'exploiter mes talents en création et d'être ma propre patronne. C'est très important pour moi.» Proposant uniquement des plats à base d'ingrédients frais et locaux, le Blossom Vegetarian Café s'est rapidement hissé en tête de liste des options de dîner abordables, saines et délicieuses au centre-ville d'Ottawa.
Soup
Gluten Free/Vegan.
Served with ancient grain roll
Quiche
Caramelized onions, roasted tomatoes, fresh herbs in a butter crust with our cheese of choice (please ask); served with house salad and chutney
with Oven-Roasted Fries or House Salad $10.95.
Option: All burgers can be served in a flour tortilla
Mushroom Romano
On a rosemary Ciabatta bun with garlic aoli, pickled onions & argula
Sweet Potato-Cheddar-Cashew
On a whole wheat kalser bun with house barbeque sauce & jalapeno-lime coleslaw.
Curried Lentil
Vegan.
On a whole kaiser bun with house lemon veganaise, fig chutney, pickled onions, greens and sprouts.
Roasted Beet Hummus Wrap
Vegan.
With thinly shredded dalkon, greens, pickled onions, roasted garlic & olive oil dressing
House Sandwich
Grilled red peppers, squash, goat cheese, spinach, fresh herb dressing on rosemary dabatta
With ancient grain roll $10.95
#1 Gluten Free/Vegan
Korma-coconut sauce tempered with East Indian spices, seasonal vegetables, chickpeas and toasted almonds
#2 Gluten Free/Vegan
Ginger-peanut sauce, oganic tofu, seasonal vegetables.
#3 Gluten Free/Vegan
Caribbean smokey tomato-coconut sauce, black beans, seasonal vegetables, and toasted cashews.
#4 Gluten Free
Roasted seaonal vegetables, fresh herb and roasted garlic dressing, goat cheese, sundried tomatoes and toasted peanuts
Your Choice of Rice
Red-Brown or Basmati
Japanese Salad
Gluten Free/Vegan.
Ginger tofu, edamame, silvered daikon, carrots, cabbage, scallions, sprouts, spiced almonds and toasted sesame seeds over greens with glory sauce
House Salad
Gluten Free/Vegan. Shredded carrots, red cabbage, daikon, appies, sprouts, sunflower seeds, sun-dried tomatoes over greens with a dollop of our roasted beet hummus with fresh herb & olive oil dressing
Chipotle Ketchup
Gluten Free/Vegan
Aoili
Gluten Free/Vegan
Lemon Veganaise
Gluten Free/Vegan
Jalapeno-Lime
Gluten Free/Vegan
Glory
Gluten Free/Vegan
Creamy Garlic
Fresh Herb & Olive Oil
Gluten Free/Vegan
Raspberry Vinaigrette
Gluten Free/Vegan
Drinks
Vos amis connaissent peut-être cette entreprise? Partagez cette page sur Facebook et découvrez ce qu'ils en pensent!